همشهری آنلاین: یک محقق طب اسلامی ایرانی معتقد است: انگور حرارت بدن را تامین می‌کند، هر کیلو انگور برابر دو کیلو گوشت عمل می‌کند و برخلاف گوشت مقدار اسید اوریک را در بدن افزایش نمی‌دهد. این میوه دفع کننده سموم بدن است و هر کیلوی آن به اندازه یک لیتر شیر مفید است.

تنظیم فعالیت کبد با مصرف انگور

دکتر حسن اکبری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه انگور دارای مقدار زیادی پتاس و مواد دیگر مثل آهن، ید، منگنز، کلر، فسفر و سیلیس است، گفت: این میوه دارای مقدار زیادی قند، تانن و اسید تارتاریک و غیره است. فروکتوز انگور به طور مستقیم و آسان وارد خون شده و در عضلات و کبد ذخیره می‌شود در حالی که سایر قندها باید ابتدا تبدیل شده و سپس جذب خون شوند. انگور PH خون و مایعات بدن را کم می‌کند و به این روش با سرطان مبارزه می‌کند.

وی در ادامه افزود: کشمش نه تنها هیچ یک از خواص انگور تازه را کم ندارد بلکه ارزش غذایی بالاتری نسبت به تازه آن دارد، دیاستازهای موجود در روی پوست انگور به تدریج سلولز موجود در پوست آن را تبدیل به قند می‌کند و به همین دلیل هیچ معده‌ای از خوردن کشمش ناراحت نمی‌شود. مادران باید بدانند که کشمش برای بچه‌ها مفیدترین شیرینی است به شرطی که آنها کشمش را به خوبی بجوند.

این محقق طب اسلامی ایرانی خاطرنشان کرد: آب انگور در صورتی که از دانه‌های سالم و تخمیر نشده گرفته شود از نظر ترکیبات غذایی شباهت زیادی به شیر مادر دارد. همچنین دارای مواد با ارزشی نظیر قند، تانن، تارتارات پتاسیم، مواد صمغی، کلسیم، منیزیم است که برای امراض قلبی، اوره، چربی خون و کم خونی سودمند است.

وی همچنین افزود: آب انگور ادرار را زیاد می کند و موجب بهبود نقرس و درد مفاصل می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: با خوردن انگور معده کاملا تخلیه می‌شود، ادرار زیاد شده و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در می‌آید. انگور از بیماری‌هایی مثل ترش کردن غذا، سوء هاضمه، خونریزی معده، تشکیل سنگ کلیه و مثانه، مسمومیت جیوه و سرب (مبارزه با آلودگی هوای کلان شهرها که استشمام می‌شود) جلوگیری می‌کند.

دکتر اکبری با تاکید بر اثرات سودمند انگور بر اعمال کبدی گفت: انگور محرک اعمال کبدی است. در مادرانی که به ناچار باید از شیرخشک برای تغذیه کودک استفاده کنند، اگر آب انگور را به همراه شیر خشک به نوزاد بدهند از عوارض شیر خشک بر روی کبد کودک پیشگیری می‌شود.

انگور هم چاق‌کننده است و هم لاغر‌کننده

این محقق طب اسلامی ایرانی با بیان اینکه انگور هم چاق کننده است و هم لاغر کننده، گفت: اشخاصی که احتیاج به لاغر شدن دارند می‌بایست صبحانه انگور بخورند و تا نهار غذای دیگری نخورند و اشخاصی که قصد دارند چاق شوند باید انگور را به همراه غذای دیگر و نان میل کنند. خوردن انگور برای زنان باردار نیز بسیار مفید است.

وی با اشاره به اینکه آب انگور پوست را نرم می‌کند و می‌توان آن را به ماسک‌های زیبایی اضافه کرد، گفت: استفاده از انگور بر روی پوست صورت باعث روشن شدن و لطافت و نرمی آن می‌شود. اگر می‌خواهید پوست بدنتان نرم و شاداب شود انگور را له کرده به پوستتان بمالید. مقداری از میوه انگور را در روغن زیتون بجوشانید و صاف کنید و بر روی پوست صورت و بدن بمالید آنگاه لطافت را به خوبی احساس می‌کنید.

دکتر اکبری گفت: برگ درخت انگور دارای تانن، تارتارات، دوپتاس، نشاسته، اسید مالیک، قند، اگزالات دوپتاس، کلسیم و چند ترکیب شیمیایی مخصوص به خود است. این ترکیبات اختصاصی در برگ‌هایی که در پاییز چیده می‌شود بیشتر است. طعم برگ انگور کمی گس و ترش است. در طب به عنوان مقوی معده و برای درمان اسهال مزمن و خون دماغ استفاده می‌شود. دم جوش بیست و پنج گرم از برگ درخت انگور در یک لیتر آب در درمان امراض اسهال و یرقان کاربرد دارد، چنانچه با دم جوش آن چشم را بشویید، آن را ضد عفونی کرده و ورم پلک را فرو می نشاند.

وی گفت: انگور در کل مزاج را معتدل کرده، خون را صاف می‌کند و جهت تقویت کلیه‌ها مفید است. خوردن آب سرد بعد از خوردن انگور خیلی مضر است. بهتر است انگور بین دو غذا مصرف شود. پوست میوه انگور در معده‌های ضعیف، دیر هضم است. اگر معده ضعیف دارید بهتر است از آب انگور یا کشمش استفاده کرده و کشمش به خوبی جویده شود.

دکتر اکبری گفت: انگور حرارت بدن را تامین می‌کند از این رو هر کیلو انگور برابر دو کیلو گوشت عمل می‌کند و برخلاف گوشت مقدار اسید اوریک را در بدن افزایش نمی‌دهد. همچنین انگور دفع کننده سموم بدن است و هر کیلوی آن مثل یک لیتر شیر عمل می‌کند. به علت داشتن پتاسیم مقوی قلب است و به علت داشتن کلسیم از نرمی استخوان جلوگیری می‌کند، آهن و منگنز و منیزیم موجود در آن نیز برای خون مفید بوده و به عنوان داروی کم خونی محسوب می‌شود.

وی گفت: انگور خاصیت ضد اوره دارد که برای بیماران مبتلا به اوره مفید است. ملین است و تخمیرات روده را کم می‌کند. صفرا را رقیق می‌کند و با افزایش کلسترول خون مقابله می‌کند، همچنین بهترین درمان روماتیسم و سیاتیک است.

این محقق طب اسلامی ایرانی گفت: انگوری که خوب رسیده باشد از سایر میوه‌ها مقدار بیشتری ویتامین A، B، C دارد و دارای مقدار زیادی قند است، قند انگور ماده‌ای است که برای تشکیل سرم خون بسیار مفید است. آهن انگور سیاه بیشتر از انگور سفید است. مصرف انگور برای مزاج‌ها و طبع‌هایی که صفراوی و دموی هستند سودمند است.

کد خبر 221915
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز